Gulasz carry z kuskusem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis to mój autorski pomysł. Danie jest smaczne, sycące i pełne witamin. Przygotowuje się je szybko, a składniki są tanie i łatwo dostępne. Polecam wszystkim zapracowanym mamom.

  • 45 min

Składniki:

  • - 0,5 kg mięsa gulaszowego z indyka
    - 3 małe papryki (żółta, zielona, czerwona)
    - 1 cukinia
    - 30 dag pieczarek
    - łyżka stołowa przecieru pomidorowego
    - 1/4 kostki masła
    - 2 liście laurowe
    - szczypta ostrej mielonej papryki
    - pół łyżki stołowej przyprawy carry
    - szczypta vegety
    - 150 ml śmietany 18%
    - mąka
    - pół opakowania kaszy kuskus
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Gulasz

Gulasz carry z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w niewielką kostkę, podsmażamy na maśle.
  • 2. Warzywa kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do mięsa i przyprawiamy ostrą papryką, vegetą i carry. Dodajemy liście laurowe i wszystko dusimy około 8 minut.
  • 3. Po tym czasie zalewamy składniki litrem wody, całość gotujemy na małym ogniu około 25 minut.
  • 4. Śmietanę łączymy z dwoma łyżkami stołowymi mąki. Dokładnie mieszamy i łączymy z gulaszem.

Porady

-Mięso gulaszowe z indyka możemy zastąpić tańszą łopatką bez kości, -Zwykła kasza gryczana również będzie idealnie pasować do gulaszu -Gulasz może być również smacznym dodatkiem do placków ziemniaczanych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować