Gulasz buraczkowy - wołowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i syty gulasz z dodatkiem buraczków nadaje słodkiego smaku.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300-500g mięsa wołowego z łopatki
    1 łyżka musztardy
    przyprawa do wołowiny
    2 buraczki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 cebula
    1 liśc laurowy
    3 ziela angielskie
    sól i pieprz
    2 łyżeczki mąki
    olej do smażenia
    100 ml śmietany 18% lub 30%
    kasza jaglana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Buraczki

Gulasz buraczkowy - wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso wołowe 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Dodajemy musztardę , łyżeczkę mąki i przyprawy. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.
  • mięso 2. Smażymy na rozgrzanym oleju około 15-20 minut podlewając wodą lub czerwonym winem.
  • warzywa 3. Następnie warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do mięsa i podlewamy dużą ilością wody,aby mięso z warzywami delikatnie się gotowało.
  • gulasz 4. Całość gotujemy około godziny na wolnym ogniu aby mięso zmiękło. Na koniec mąkę rozrabiamy w śmietanie i zaciągamy gulasz.
  • kasza 5. Kasze gotujemy tak jak podano na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszę wykładamy dookoła na dużym półmisku u na środek wykładamy gulasz.

Porady

Do gulaszu można użyć dowolnego gatunku mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Warzywa Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować