Grzyby z kabanosem i cukinią

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Najlepsze bo zebrane własnoręcznie podgrzybki z cukinią i kabanosem, smakuje doskonale podane przez męża:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pomidor: 1 sztuka
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - kabanos: 2 sztuki
    - podgrzybki: 5 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 3 łyżeczki
    - natka pietruszki: 3 łyżki
    - czosnek: 1 ząbek
    - Sól, pieprz mielony do smaku: 1 szczypta

Grzyby z kabanosem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosy kroimy na grubsze plastry i smażymy chwilę na maśle wraz z cebulą pokrojoną w piórka i drobno posiekanym czosnkiem. Dodajemy grzyby pokrojone w plasterki, smażymy jeszcze chwilę, a następnie dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki, pomidor w kostkę i dusimy ok. 10 min. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Możemy podawać z grzanką i łyżką śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy