Grzyby w zalewie ketchupowej

4.48 (159 ocen)

  • 60 min

pyszna sałatka grzybowa

  • 60 min

Składniki:


  • grzyby (podgrzybki,prawdziwki), 2 kg
    ocet 10%, 1/2 szklanki
    olej, 1/2 szklanki
    Ketchup pikantny, 3/4 szklanki
    cukier, 4-5 łyżek
    sól, 1 łyżka
    cebula, 5 sztuk
    ziele angielskie, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby w zalewie ketchupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. grzyby oczyścić,umyć obgotować w soli
  • 2. z podanych wyżej składników zrobić zalewę, dodać pokrojoną w piórka cebulę i zalewę zagotować
  • 3. grzyby zalać przestudzoną zalewą i wymieszać
  • 4. włożyć do słoików i pasteryzować
    (10-15 minut)

Porady

kiedy grzyby się zagotują, po 10 minutach wylewam "pierwszą" wodę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować