Grzyby w sosie musztardowo-śmietanowym z kiełbasą

4.5 (166 ocen)

Smak leśnych grzybów w tak przygotowanym sosie z kiełbasą i cebulką jest po prostu nie do opisania ! Coś wspaniałego :)

Składniki:

  • Ok. 700 g grzybów leśnych
    2 duże cebule
    3 pętka kiełbasy śląskiej
    400 ml śmietany 18 %
    2 łyżki musztardy stołowej
    1 kostka bulionu grzybowego
    2 łyżka masła
    1/2 szklanki wrzątku
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Sos grzybowy

Grzyby w sosie musztardowo-śmietanowym z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Grzyby dokładnie oczyszczamy i myjemy , zalewamy wodą -gotujemy 50 min. Odlewamy wodę.
  • kiełbasa z cebulą 2. Kiełbasę kroimy w półplasterki , cebulę w piórka , smażmy na rozgrzanej patelni z masłem , doprawiamy pieprzem
  • na patelni 3. Na patelnie wrzucamy odcedzone grzyby- mieszamy.
  • sos z ziemniakami 4. Podajemy np . ziemniakami
  • sos 5. Bulion grzybowy rozpuszczamy we wrzątku , mieszamy z śmietaną i musztardą- wlewamy na patelnię , doprawiamy solą i pieprzem , dusimy do zgęstnięcia sosu.

Porady

Sos możemy także podać z kaszą gryczaną lub pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Kiełbasa Musztarda Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować