Grzyby marynowane

4.5 (157 ocen)

Małe grzybki marynuję z ogonkami

Składniki:

  • grzyby
    ocet -1 szkl
    sól 1 łyżka
    woda -3 szkl
    cukier 4 łyżki
    ziele angielskie -4 ziarna
    pieprz prawdziwy -4 ziarna
    liść laurowy -3 szt
    gorczyca -1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małe grzybki z ogonkami obrać,opłukać,gotować w osolonej wodzie.W tym czasie przygotować zalewę
  • 2. ZALEWA:
    Do garnka wlać wodę,dodać ocet,sól,cukier i przyprawy,zagotować. Gotować zalewę jeszcze kilka minut na wolnym ogniu.
  • 3. Ugotowane grzyby odcedzić,gorące nakładać do słoików,zalać wrzącą zalewą,zakręcić słoiki,odstawić do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować