Grzyby jak ryby

4.49 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Większość czasu zajmują mi dzieci: 7-letnia Zuzia i 6-miesięczny Kubuś. Gotowanie sprawia mi wiele radości, a to danie zaskakuje smakiem.

Składniki:

  • 1 kg średnich pieczarek (muszą być świeże, bielutkie)
    3 średnie cebule
    3 ogórki konserwowe
    2 jajka
    sól, pieprz
    olej
    bułka tarta
    przyprawa uniwersalna

    Zalewa:
    4 szklanki wody
    12 łyżek octu
    6 łyżek cukru
    6 łyżek keczupu
    1 słoik koncentratu
    1 łyżka soli
    pieprz ziarnisty
    ziele angielskie
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grzyby jak ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzyby jak ryby 1. Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek (nóżki można wykorzystać do innego dania). Kapelusze panierujemy w rozkłóconym jajku przyprawionym
    przyprawą uniwersalną, solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki również kroimy
    w plasterki.
  • 2. Z podanych składników gotujemy zalewę.
  • 3. W misce układamy warstwami: smażone pieczarki, cebulę, smażone pieczarki, ogórki konserwowe.
  • 4. Danie zalewamy gorącą zalewą, a gdy wystygnie, wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować