GRZYBOWY RARYTAS DO SŁOIKÓW

4.82 (165 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny jako farsz do nalesników,krokietów,pierożków,ale równie smaczny jako dodatek do obiadu.Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg grzybów leśnych
    0,5 kg marchwi
    0,5 kg cebuli
    mały słoiczek koncentratu
    sól,pieprz-do smaku
    olej do duszenia
Wystaw ocenę:

4.82 (165 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzybowy rarytas do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby gotujemy i przepuszczamy przez maszynke o grubych oczkach.
    Marchew starkowac na tarce buraczanej,cebulę pokroic w grubą kostkę,dusić na oleju ok.10 minut.Na drugiej patelni poddusić zmielone grzyby ok.10 minut.Dodać marchew,cebulę,koncentrat pomidorowy.Przyprawić wg uznania solą i pieprzem.Powkładać do słoikczków,wekować 30 minut na wolnym gniu.

Porady

W ciągu roku wystarczy wyjąć słoiczek i mamy gotowy aromatyczny farsz do nalesników,pierożków,krokietów.Pycha

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować