Grzybowa z serem feta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta zupa to był mój debiut. Zrobiłam ją na szybko z tego, co było pod ręką, i odtąd na stałe zagościła w naszym menu.

Składniki:

  • ● marchewka
    ● pietruszka
    ● biała część pora
    ● 1/2 cebuli
    ● 3 różyczki brokuła
    ● 3 ziemniaki
    ● kostka rosołowa
    ● kilka suszonych podgrzybków
    ● 10 dag masła
    ● drobny makaron
    ● grzanki
    ● 1,5 łyżki śmietany 18-proc.
    ● ser feta
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grzybowa z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy 15 minut
    w 1/2 szkl. wody, odcedzamy
    i drobno kroimy (wodę zachowujemy).
    Pora i cebulę drobno
    kroimy i szklimy na maśle.
    Wkładamy drobno pokrojone
    marchewkę, pietruszkę oraz
    ziemniaki. Podsmażamy.
  • 2. Wlewamy rosół z kostki
    i dodajemy grzyby z wodą.
    Gotujemy do miękkości. Dodajemy
    brokuła, gotujemy ok.
    5 minut. Miksujemy, doprawiamy
    i zagęszczamy śmietaną.
    Makaron gotujemy, osączamy
    i dodajemy do zupy.
    Podajemy z grzankami i pokrojoną
    w kostkę fetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować