Grzybki w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

nowy smak grzybów marynowanych

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - świeże grzyby leśne (pokroić na kawałki,wypłukać i obgotować 10 min odsączyć): 1 kilogram
    - cebula (sredniej wielkości,pokroić w kostke,zeszklić na oleju): 4 sztuki
    - olej: 80 mililitrów
    - koncentrat pomidrowy: 80 mililitrów
    - Zalewa: 1 sztuka
    - woda: 0.5 szklanki
    - cukier: 3 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - ocet 10 %: 0.5 szklanki
    - listek laurowy: 2 sztuki
    - ziele angielskie, ziarenka: 4 sztuki

Grzybki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zagotować zalewe [woda+cukier+sól+ocet+listek,ziele]
  • 2. połaczyć zalewę z grzybami cebulą i przecierem
  • 3. człość wymieszać i dobrze podgrzać, gorące wkładać do słoiczków i pasteryzować 15-20mim

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy