Grzybki w marynacie jałowcowej

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Idealne na prezent dla amatorów wyrazistych smaków

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:


  • - podgrzybki: 1 kilogram
    - ocet: 1 szklanka
    - woda: 3 szklanki
    - cukier: 2 łyżki
    - marchewka: 1 sztuka
    - cebula: 1 ząbek
    - liść laurowy, ziele angielskie po: 1 łyżka
    - gorczyca: 3 łyżki
    - ziele jałowca: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżka

Grzybki w marynacie jałowcowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby czyścimy przepłukujemy zimną wodą. Gotujemy w osolonej wodzie (od zagotowania max 5 minut). Odcedzamy i przelewamy lodowatą wodą.

    Przygotowujemy marynatę Marchewkę tniemy na plasterki a cebulę w piórka wszystkie skłądniki marynaty zalewamy wodą i octem (3;1) i gotujemy ok 10 minut. Grzybki wkładamy do wyparzonych słoików i zalewamy gorącą marynatą. Zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy