Ciastka grzybki na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto :
Z podanych skladnikow zagnieśc ciasto i odstawić na pól godzinki.Gore grzybka robie tak.Smaruje foremke babeczki z zewnątrz i nakladam ciasto formując kapelusz grzybka.Dół grzybka to wyciete kolo Np z literatki,a w środku otworek.Nóżki to waleczek gdzie koniec maczam w bialku a potem w suchym maku.Wszystkie czesci piekę osobno w temp ok 170 stopni do chwili zarumienienia.Studze.
Skladanie grzybka:
Gore grzybków maczam w roztopionej czekoladzie.Czekam,aż zastygnie.Potem nakładam masę do kapelusza,przykrywam dnem,i wkładam nóżkę.Gotowe grzybki układam Np w blaszce i przykrywam sreberkiem odkładając w chłodne miejsce najlepiej na noc.Na następny dzien sa idealnie miękkie.A co jest fajne.Takie części grzybka możemy zrobic nawet dwa tyg wczesniej,i tylko schować do pojemnika i przykryć.A potem tylko masą uzupelnic przed przyjęciem...POLECAM!!!!
Komentarze