Grzybki marynowane

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis od mamy

  • 40 min

Składniki:

  • ZALEWA:

    3 szklanki wody
    1 szklanka octu
    3 łyżki cukru
    1 małą łyżeczkę soli

    Kolejno do przygotowanych słoików wkładamy:
    - 1 krążek cebuli
    - 1 liść laurowy
    - 3 ziela angielskie

Grzybki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki umyć, wrzucić do garnka i gotować do wypłynięcia piany. Pianę zdjąć i gotować 20min.
  • 2. Zalewę gotujemy.
    Ugotowane grzybki wkładamy do słoików.
    I zalewamy przygotowaną zalewą.
  • 3. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy.

Porady

Według uznania można dodać również gorczyce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy