Grzybki

4.5 (181 ocen)

  • Średni

Te grzybki co prawda pracochłonne ale sa miłym zaskoczeniem dla kazdego kto na nie spojrzy i skosztuje rzecz jasna:)

  • Średni

Składniki:

  • - mąka tortowa do ciasta: 3 szklanki
    - margaryna do ciasta: 1 sztuka
    - śmietana 18% do ciasta: 1 szklanka
    - mleko do kremu: 1 litr
    - budyn smietankowy do kremu: 3 sztuki
    - cukier do kremu: 1 szklanka
    - żelatyna do polewy: 1 łyżka
    - cukier puder do polewy: 5 łyżek
    - kakao do polewy: 2 łyżki
    - margaryna do polewy: 0.5 sztuki
    - śmietana 18% do polewy: 4 łyżki
    - masło do masy: 1 sztuka
    - krem czekoladowy do masy: 1 sztuka
    - bialko: 1 sztuka
    - mak surowy: 5 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Grzybki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z maki, margaryny i smietany zagnieści ciasto. Rozwałkowa mniej wiecej jak na pierogi. Foremkami do babeczek wykrawac kola, ktore nastepnie nalezy nalepic na zewnetrzna strone babeczki. Literatka wyciąc rowniez kolka z otworkami (tak aby mozna wlozyc nozke) ktore beda pod kapeluszem. szklanka natomiast wyciac kola na nozki. na srodek kazdego kola polozyc marmolade i zwynac formulujac nozke, nastepnie koncowke nozki maczac w bialku i obtoczyc z maku. wszystkie czesci upiec
  • Grzybki 2. Mleko z cukrem zagotowac, a w odrobinie mleka rozpuscic budynie i wlac na gotujace sie mleko. Budyń ostudzic i utrzec z maslem i kremem czekoladowym
  • 3. Każdą glowke grzybka napelnic masa, wlozyc kolko z dziurka i nóżkę
  • Grzybki 4. Przygotowac polewe.Zelatyne rozpuscic w 1/4 szklanki wody, margaryne, kakao cukier i rozpuszczczona zelatyne rozpscic ale nie gotowac. Gdy masa przestygnie dac smietane i wymieszac.Tak przygotowana polewa polac głowki gzybkow
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować