Grzebyki z parówką

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

Dla amatorów ciasta francuskiego i parówek. Szybkie i proste

  • 40 min

Składniki:

  • op gotowego ciasta francuskiego
    op parówek
    kilka łyżek ketchupu pikantnego
    żółtko
    gruba sól
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grzebyki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki obrać ze skórki
  • 2. Ciasto francuskie pokroić na takie kawałki żeby dokładnie owinąć nim parówki.
  • 3. Środek ciasta posmarować ketchupem, położyć parówkę i dokładnie zrolować ciasto.
  • 4. Posmarować roztrzepanym białkiem, posypać grubą solą. Zapiekać w 200 stopniach ok 15 minut
  • 5. Owiniętą w ciasto parówkę naciąć w kilku miejscach. Uważać by nie przeciąć jej do końca.
  • 6. Gotowe układać na blasze w taki sposób by utworzyły się grzebyczki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować