Grzebyczki

0 (0 ocen)

Niezwykle pyszne ciasteczka drożdżowe, które zasmakują każdemu.

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    cukier waniliowy
    1/2 szkl cukru
    10 dag drożdży
    2 żółtka
    1 szkl jogurtu naturalnego albo śmietany
    margaryna
    dżem truskawkowy

Grzebyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrobić w jogurcie, wlać do przesianej mąki, dodać cukry, żółtka i wyrobić. Rozwałkować, kroić po długości na pasy o szerokości ok 5 cm, na brzegu kłaść dżem, zwijać jak roladki i kroić na paski o długości 3 cm, następnie każdy wyginać jak rogalik i nacinać w kilku miejscach. Piec ok 20 min w 190*.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy