Grzebienie z jabłkiem

4.5 (171 ocen)

  • 25 min

Idealne, gdy dopadnie nas ochota na coś słodkiego.

  • 25 min

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego
    - 4 twarde jabłka
    - cukier do posypania
    - cynamon
    - jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Grzebienie z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wycinać po dwa "półksiężyce". W środek wkładać jabłka pokrojone w kostkę, posypane cukrem i cynamonem. Sklejać brzegi, jeden z nich naciąć nożem, tworząc paski. Posmarować jajkiem, posypać obficie cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia, około 15 min.
    Smacznego!:)

Porady

Pysznie smakują również z gruszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować