Grzanki z prawdziwkami smażonymi na masle

0 (0 ocen)

  • 5 min

Propozycja szybkiej i efektownej kolacji.

  • 5 min

Składniki:

  • 6 kawałków chleba czerstwego
    1 szklanka prawdziwków mrożonych
    1 łyżka masła
    Sól
    pieprz

Grzanki z prawdziwkami smażonymi na masle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Prawdziwki rozmrażamy i smażymy na maśle ,przyprawiając solą i pieprzem.
    Zdejmujemy z patelni i na tłuszczu z grzybów smażymy kawałki chleba, jeśli jest za mało dajemy 1 łyżkę oleju.
    Na grzanki kładziemy usmażone grzyby.

Porady

Latem i jesienią dajemy świeże prawdziwki ,moga byc inne grzyby,ale najlepsze są te prawdziwe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy