Grzanki z potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kromki chleba zrumienić na suchej patelni z obu stron i odłożyć.
Pora posiekać. Obranego selera, pozbawione gniazd nasiennych jabłko oraz oczyszczone pieczarki pokroić w małą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dołożyć pora i seler, wsypać kolendrę, cynamon i gałkę muszkatołową. Smażyć 5 min, mieszając.
2.Następnie dodać jabłko i pieczarki i chwilę przesmażyć.
3.Całość zalać wodą, dodać sok z cytryny i dusić 15 min, co jakiś czas mieszając. Do zawartości garnka dołożyć serek i lubczyk – podgrzewać, mieszając, aż serek się rozpuści. Potrawkę doprawić do smaku i nałożyć na grzanki. Podawać na ciepło lub na zimno.
Komentarze