Grzanki prowansalskie

4.5 (164 ocen)

  • 15 min

Polecam na kolację :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 długa bagietka
    1 ser topiony śmietankowy (100g)
    1 mały słoiczek przecieru pomidorowego (ok. 90g)
    200g startego żółtego sera (np. gouda)
    pół kostki masła
    pół łyżeczki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Grzanki Ser

Grzanki prowansalskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę pokroić na kromki. Pozostałe składniki wymieszać. Kromki posmarować przygotowaną masą, ułożyć na blaszce i zapiec w piekarniku ok. 15 min. w temp. 180°C. Podawać gorące.
    Smacznego!

Porady

Masło najlepiej wcześniej wyjąć z lodówki, musi być miękkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Sery Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować