grzanka z łatką

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo szybka, pyszna i ciepła przekąska!!!Mój siedmioletni synek nie lubił smażonych jajek, a dzięki temu przepisowi polubił je. Pod moim okiem bardzo chętnie sam przyrządza tę potrawę.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 1 sztuka
    - kromka chleba: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżeczka
    - Szczypiorek posiekany: 2 szczypty
    - sól: 1 szczypta

Grzanka z łatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Należy wydrzeć w kromce chleba dziurę. To zadanie koniecznie należy powierzyć dziecku. Na patelni rozpuścić masło, następnie położyć dziurawą kromkę i wbić ostrożnie do dziury jajko. Posolić i posypać szczypiorkiem. Gdy jajko zetnie się od spodu, grzankę przewrócić na drugą stronę i również usmażyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy