Gryczniaki

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Kotlety bardzo ładnie wyglądają, są pyszne i łatwe do zrobienia. Wystarczy je podaćz surówką lub sałatką i obiad gotowy.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 30 dag mielonego mięsa
    ● 1/2 szkl. kaszy gryczanej
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 1/2 pora
    ● jajko
    ● 1/3 szkl. bułki tartej
    ● sól
    ● pieprz ziołowy
    ● zioła prowansalskie
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gryczniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy do miękkości,
    odcedzamy, studzimy. Pora
    myjemy, drobno kroimy
    i wsypujemy do kaszy. Dodajemy
    mięso, wbijamy jajko, doprawiamy
    i mieszamy.
  • Gryczniaki 2. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Wsypdo kaszy i m ieszamy, aż powstanie
    jednolita masa.
  • 3. Formujemy kotlety i o btaczamy
    w bułce tartej. Smażymy
    na rozgrzanym oleju na
    średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować