GRYCZATTO Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

przepis prosty, a w swej prostocie genialny! pyszny, lekki -100 g to tylko 64 kcal...poprawia humor, nie idzie w biodra:) i czegóż chcieć więcej?:) zapraszam

Składniki:

  • 200 g kaszy gryczanej niepalonej
    80 g papryki pomarańczowej
    80 g papryki żółtej
    1/2 cukinii- 190 g
    120 g mrożonego szpinaku
    200 g mrożonego fasolki szparagowej
    10 g oleju rzepakowego
    2 łyżki sosu sojowego
    50 g sera żółtego
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka bazylii
    3 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gryczatto z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić kaszę. Prażyć około 2 minut. W szklance wody wymieszać sos sojowy i wlać do kaszy. W między czasie papryki umyć, osuszyć i pozbawić pestek. Pokroić w średniej wielkości kostkę.
  • 2. Cukinię pokroić w ćwierć plasterki. Gdy w rondlu z kaszą wyparuje większość wody, wlać kolejne ½ szklanki. Czynności powtarzać stale aby nie dopuścić do przypalenia kaszy( ja wykorzystałam 3 szklanki wody).
  • 3. Gdy gryka będzie na wpół miękka dodać mrożony szpinak. Dusić do jego rozmrożenia. Gdy to nastąpi dodać mrożoną fasolkę. Gdy i fasolka się rozmrozi dodać papryki, cukinię i dusić całość do miękkości. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia. Ser pokroić w kosteczkę i dodać do gryczatto. Dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować