Gruzińskie czebureki

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kto spróbuje pierożków, prosi o przepis.

Składniki:

  • ● 2 jajka
    ● łyżka cukru
    ● ok. 25 dag twarogu
    ● 2 szkl. mąki
    ● 1/2 łyżeczki sody
    ● ocet
    ● olej
    ● 30 dag mielonego mięsa
    ● cebula. Sos: 2 pomidory
    ● 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    ● starty ząbek czosnku
    ● bazylia
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gruzińskie czebureki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mieszamy z jajkami i cukrem. Dodajemy sodę zmieszaną z kilkoma kroplami octu i mąkę. Wyrabiamy.
  • 2. Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy. Ciasto rozwałkujemy na grub. 3-4 mm, wykrawamy kółka. Nakładamy łyżeczkę
    farszu, sklejamy. Pierożki smażymy w głębokim oleju.
  • 3. Sos: pomidory obieramy, kroimy i dusimy z 3 łyżkami wody, przecierem i czosnkiem. Dodajemy łyżkę mąki, bazylię i przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować