Gruzińskie Chaczapuri

4.5 (149 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest to chleb gruziński z nadzieniem serowym.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka (składnik ciasta): 2 szklanki
    - sól (składnik ciasta): 0.5 łyżeczki
    - cukier (składnik ciasta): 0.5 łyżeczki
    - kefir (składnik ciasta): 0.75 szklanki
    - ser twarogowy: 100 gramów
    - feta: 150 gramów
    - ser suługuni lub mozarella (ja dałam mozzarella): 200 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Gruzińskie chaczapuri - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chaczapuri 1. rozkruszamy i mieszamy razem wszystkie sery
  • ciasto do chaczapuri 2. mąkę, sól, cukier, wsypujemy do miski mieszamy, dodajemy kefir wyrabiamy ciasto
  • ciasto do chaczapuri 3. dzielimy na 2 części
  • ciasto do chaczapuri 4. rozwałkowujemy, z połowy farszu robimy kulkę i dajemy na ciasto
  • ciasto do chaczapuri 5. zwijamy ciasto
  • chaczapuri 6. rozgniatamy
  • chaczapuri 7. rozwałkowujemy - na taką wielkość jaką mamy patelnie
  • chaczapuri 8. smażymy na rumiano z obu stron. Nie smarujemy patelni tłuszczem!
  • chaczapuri 9. podajemy na ciepło:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować