Podobne przepisy

  • Gruzińskie Chaczapuri

    Dodane przez: Agiatis

  • Jest to chleb gruziński z nadzieniem serowym.

  • Składniki

    - mąka (składnik ciasta): 2 szklanki
    - sól (składnik ciasta): 0.5 łyżeczki
    - cukier (składnik ciasta): 0.5 łyżeczki
    - kefir (składnik ciasta): 0.75 szklanki
    - ser twarogowy: 100 gramów
    - feta: 150 gramów
    - ser suługuni lub mozarella (ja dałam mozzarella): 200 gramów

  • Sposób przygotowania

    1.
    chaczapuri - krok 1

    rozkruszamy i mieszamy razem wszystkie sery

    2.
    ciasto do chaczapuri - krok 2

    mąkę, sól, cukier, wsypujemy do miski mieszamy, dodajemy kefir wyrabiamy ciasto

    3.
    ciasto do chaczapuri - krok 3

    dzielimy na 2 części

    4.
    ciasto do chaczapuri - krok 4

    rozwałkowujemy, z połowy farszu robimy kulkę i dajemy na ciasto

    5.
    ciasto do chaczapuri - krok 5

    zwijamy ciasto

    6.
    chaczapuri - krok 6

    rozgniatamy

    7.
    chaczapuri - krok 7

    rozwałkowujemy - na taką wielkość jaką mamy patelnie

    8.
    chaczapuri - krok 8

    smażymy na rumiano z obu stron. Nie smarujemy patelni tłuszczem!

    9.
    chaczapuri - krok 9

    podajemy na ciepło:)

  • Słowa kluczowe (tagi):

    kuchnia_gruzińska
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Agiatis

Agiatis 330

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-05-14T19:52:24+02:00

714 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »