Gruzińska zupa charczo

4.5 (169 ocen)

Pyszna , pożywna zupa .Mojemu Mężusiowi i Córci bardzo smakowała .

Składniki:

  • 30 dag cielęciny

    1 żółta papryka

    1 czerwona papyka

    1 cebula

    3 ząbki czosnku

    3/4 szklanki łagodnej pasty ajwar

    100 g ryżu

    5 dag mielonych orzechów laskowych

    2 łyżki oliwy z oliwek

    1 pęczek posiekanej natki pietruszki

    1 łyżka bazylii

    1 łyżeczka słodkiej papryki

    1/2 łyżeczki ostrej papryki

    1 łyżka przyprawy w płynie Maggi

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Gruzińska zupa charczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć , pokroić w małą kostkę .

    Podsmażyć w garnku o grubym dnie na rozgrzanej oliwie z oliwek , dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek , wymieszać , smażyć do zeszlenia się cebuli .

    Do mięsa wlać 1,5 l bulionu wołowego , dodać ajwar , orzechy , bazylię , mieloną paprykę , sól , zielony pieprz i maggi .

    Gotować na małym ogniu , pod przykryciem 1 godzinę .

    Po tym czasie dodać ryż i pokrojone w kostkę papryki , wymieszać , gotować jeszcze 20 minut.

    Zupę wymieszać z posiekaną natką pietruszki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować