Gruszkowe serce z jagodami goji

0 (0 ocen)

Lekki galaretkowy deser o orzeźwiającym smaku

Składniki:

  • 1 galaretka gruszkowa + 1 i 1/3 szklanki wody
    1/2 galaretki cytrynowej + 2/3 szklanki wody
    1 dojrzała gruszka
    sok z cytryny
    garść suszonych jagód goji
    1/2 szklanki śmietany kremówki 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Galaretki

Gruszkowe serce z jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojona gruszka, skropiona sokiem z cyryny 1. W oddzielnych miseczkach rozpuściłam we wrzącej wodzie obie galaretki.
    Gruszkę opłukałam, osuszyłam, obrałam ze skórki, usunęłam gniazda nasienne i włókna idące do ogonka, pokroiłam w równe plasterki i skropiłam sokiem z cytryny.
  • Owoce goji 2. Plastikowy pojemniczek o kształcie serduszka postawiłam na deseczce do krojenia, żeby się nie wyginał na boki. Na jego dnie rozsypałam jagody goji.
  • Gruszki zalane galaretką cytrynową 3. Na jagodach dachówkowo ułożyłam plasterki gruszki, delikatnie, żeby się nie przemieściły, zalałam je przestudzoną cytrynową galaretką, wstawiłam do lodówki.
  • Galaretkę gruszkową nałożyłam łyżką 4. Do gruszkowej galaretki dolałam kremówkę i dokładnie połączyłam za pomocą rózgi.
    Ostrożnie, łyżką przelałam ją do pojemniczka na zastygniętą galaretkę cytrynową.
    Pojemniczek odstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia deseru.
    Aby wyjąć deser na talerz, odkroiłam brzeg nożem, a pojemniczek zanurzyłam na chwilkę w ciepłej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jagody Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować