Gruszkowe racuszki

5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetny pomysł na szybki deser, gdy wpadają niezapowiedziani goście.

Składniki:

  • ● 3 gruszki
    ● 1 szkl. kefiru lub zsiadłego mleka
    ● 1 szkl. mąki
    ● cukier waniliowy
    ● jajko
    ● posypka czekoladowa
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gruszkowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z kefirem,
    cukrem i jajkiem, aż
    uzyskamy ciasto o konsystencji
    gęstej śmietany. Dodajemy
    łyżkę posypki czekoladowej.
    Mieszamy.
  • 2. Gruszki obieramy, usuwamy
    gniazda nasienne,
    miąższ kroimy w 1-cm plastry.
    Zanurzamy w cieście
    i smażymy na rozgrzanym
    oleju z obu stron na złoto.
    Dekorujemy posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować