Gruszki z imbirem w białym winie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wykwintne danie, które przygotujemy w kilka chwil.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gruszki: 2 sztuki
    - imbir w proszku: 1 łyżeczka
    - oliwa w sprayu do posmarowania: 1 łyżeczka
    - cukier trzcionowy (płaska): 1 łyżka
    - białe wino półsłodkie (1/3 lampki wina): 0.33 szklanki
    - żurawina garść: 1 sztuka
    - cynamonu: 1 łyżeczka

Gruszki z imbirem w białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki myjemy , obieramy i kroimy na 4 części. Doprawiamy imbirem i spryskujemy delikatnie oliwką i wstawiamy do Actifry na 5 minut. Posypujemy cukrem trzcinowym, cynamonem i dodajemy żurawinę i zalewamy winem. Wstawiamy na kolejne 8 minut, sprawdzając aby gruszki się równomiernie obracały. Podajemy z lampką białego wina.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy