Gruszki z bita śmietaną i czekoladą

4.5 (157 ocen)

  • 45 min

Przepis zrobiłam z składników mających w domu, chciałam szybki deser dla 4 osób i się udało. Polecam. Warto zawsze mieć w lodówce czekoladę i śmietanę kremówkę. Polecam.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 gruszki
    puszka ananasów w kawałkach
    I kremówka 36%
    Czekolada gorzka
    Cukier Waniliowy
    orzechy, rodzynki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gruszki z bita śmietaną i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki w całości obieramy z skórki od dołu wykrawamy gniazdka nasienne. Gotujemy w garnku z 1 opakowaniem cukru waniliowego. Wystudzamy.
    Kawałki ananasów wykładamy na sitko by odciekły.
    Ubijamy kremówkę na sztywną pianę.
    Czekoladę rozdzielamy na małe kawałki i robimy kąpiel wodną ( rozpuszczamy nad wrzątkiem )
    Szykujemy pucharki i nakładamy według odpowiedniej kolejności:
    kawałki ananasa, bitą śmietanę, zimne gruszki, polewamy gorącą czekoladą. Na wierzch wsypujemy rodzynki i orzechy. Smacznego.

Porady

Można dodać więcej bakalii i zamiast ananasów kawałki brzoskwiń lub mandarynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować