Gruszki w syropie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała A. Jakubowska

  • Łatwy

Składniki:

  • - cukier puder: 10 dekagramów
    - sok z cytyny: 0.5 szklanki
    - goździki: 2 sztuki
    - cynamon: 2 szczypty
    - gałka muszkatołowa: 2 szczypty
    - gruszki (nie za duże, obrane): 8 sztuk
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - woda: 0.25 litra

Gruszki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z cukrami, sokiem z cytryny i przyprawami doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 5 minut.
  • 2. Do syropu wkładamy umyte gruszki i gotujemy 5 minut na małym ogniu. Odstawiamy, aby ostygły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy