Gruszki w czekoladzie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Już od 4 lat moja mama zdradza mi sekrety kulinarne. Pomagam jej gotować, jednak najbardziej lubięprzygotowywać łakocie.

Składniki:

  • ● 1 kg gruszek
    Sos czekoladowy:
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● 2 łyżki kakao
    ● jajko

Gruszki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki myjemy, osuszamy
    i obieramy. Przekrawamy,
    usuwamy gniazda nasienne.
  • 2. Margarynę roztapiamy,
    wbijamy jajko i wsypujemy
    cukier puder z kakao. Dokładnie
    miksujemy. Sosem
    polewamy gruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy