Gruszki w cynamonowej zalewie

4.49 (193 ocen)

Świetny dodatek do świątecznych wypieków.

Składniki:

  • Składniki na każdy słoik o pojemności 1 L:

    kilkanaście małych gruszek
    3 łyżki cukru
    7 goździków
    1 cm korzenia imbiru
    4 cm laski cynamonu
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Gruszki w cynamonowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy ze skórki i w całości układamy w słoiku.
    Do każdego słoika wkładamy cynamon, goździki, imbir i zasypujemy cukrem, całość zalewamy wodą.
  • 2. W dużym garnku układamy ściereczkę i ustawiamy słoiki, zalewając je wodą do 1/3 ich wysokości, pasteryzujemy ok. 35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować