Gruszki w cieście czekoladowo cukiniowym.

0 (0 ocen)

Babeczki idealne do kawy po turecku, ciężkie, wilgotne, smakują wspaniale.

Składniki:

  • 130g mąki
    130g cukru brązowego
    150g cukinii
    70g gorzkiej czekolady
    0,5 szklanki oleju
    1 jajko
    1 kopiasta łyżeczka cynamonu
    0,5 proszku do pieczenia
    6 małych gruszek

Gruszki w cieście czekoladowo cukiniowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki cukiniowe 1. Olej miksuję z cukrem, następnie z jajkiem i startą na tarce czekoladą.
    Dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamon, a na koniec startą na grubych oczkach tarki cukinię (odciśniętą).

    Papilotki napełniam ciastem, w środek wkładam po 1 obranej gruszce.
    Piekę muffinki w 180' przez około 25 minut.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy