Gruszki Justyski

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Super słodko kwaskowate - mój Mąż je uwielbia.

  • Łatwy

Składniki:

  • - gruszki: 1 kilogram
    - ocet: 0.5 litra
    - cukier: 1 kilogram
    - woda: 0.5 litra
    - goździki: 1 opakowanie

Gruszki justyski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki bądź ósemki, lub grubą kostkę. Kiedy obieramy gruszki należy je od razu wrzucać do miski z wodą z odrobiną kwasku cytrynowego inaczej będą ciemne.
  • 2. Zagotować zalewę (ocet, cukier, woda)
  • 3. Pokrojone gruszki wrzucać na gorącą zalewę, chwilkę gotować, gorące przekładać do słoików dodawać po 2 goździki, zalewać zalewą i zamykać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy