Gruszka z gorgonzolą

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie smaków.

Składniki:

  • 5 gruszek
    2 łyżki masła
    60 g sera gorgonzola
    5 orzechów włoskich
    czekoladowy sos do deserów

Gruszka z gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy ze skórki i wydrążamy gniazda nasienne. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przez kilka minut owoce.
  • 2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy w nim gruszki, wypukłą stroną do dołu. W każdej połówce układamy kawałek sera i połówkę orzecha włoskiego. Zapiekamy ok. 10 minut w temp 190 st.
  • 3. Podajemy na gorąco z sosem czekoladowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy