Groszek konserwowy

4.46 (206 ocen)

  • 1 godz. 45 min

zapasy na zimę

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • groszek zielony ( dowolna ilość)
    Zalewa:
    1 litr wody
    1 płaska łyżka soli
    kwasek cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.46 (206 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Groszek konserwowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczony groszek podgotowuję, przelewam zimną wodą nakładam w słoiki. Składniki zalewy gotuję, gorącą zalewam groszek, słoiki zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia ok 1 godziny, drugiego dnia 30 min i trzeciego dnia 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować