Groch z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1/2 główki kapusty
    1 szklanka grochu łuskanego ( połówki )
    garść suszonych grzybów
    1 łyżeczka vegety
    1 łyżka masła
    1 duża cebula
    2 łyżki oleju słonecznikowego

Groch z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z gorącą wodą wrzucić groch i vegetę. Gotować do miękkości grochu. Grzyby namoczyć ,ugotować ,osączyć i pokroić w paski. Kapustę poszatkować ,lekko obsmażyć na maśle ,zalać 1/2 szklanki wody ,dodać odrobinę soli i gotować na wolnym ogniu aż będzie miękka. Dodać groch do kapusty oraz grzyby. Pozbyć się nadmiaru płynu. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Nałożyć na wierzch kapusty z grochem i grzybami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy