Grilowany kurczak na zielonej łoące.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sałatka jest pyszna lekka i pożywna a w dodatku łatwa i szybka w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    sałata lodowa
    2 cebule czerwone
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    pęczek rzodkiewki
    1 opakowanie sera feta
    2 pomidory
    2 ogórki
    jogurt naturalny
    ząbek czosnku
    złocista przyprawa do kurczaka
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Grilowany kurczak na zielonej łoące. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w grubszą kostkę, posypujemy przyprawą i odstawiamy na 5 minut żeby kurczak nasiąknął przyprawą. Obsmażyć kurczaka na patelni do grillowania aż będzie miał złoty kolor.
  • 2. Sałatę lodową poszarpać na drobne kawałki, warzywa pokroić w plasterki, ser feta w kostkę. Następnie wszystkie warzywa połączyć lekko mieszając, na wierzch dodać ser feta na to kurczaka i polać sosem.
  • 3. Sos:
    Zgnieciony czosnek dodać do jogurtu, przyprawić pieprzem i solą. Zamieszać i polać sałatkę.

Porady

Najlepiej przygotować tuż przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować