Grilowane udka z kurczaka

5 (182 ocen)

  • 10 min

Wyśmienite na drugie danie lub ciepłą kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • - 4-5 udek z kurczaka
    - 100ml oleju
    - 100ml sosu sojowego
    - 2 łyżki musztardy
    - 1 łyżka miodu
    - 4 ząbki czosnku
    - ostra papryka do smaku
    - oregano, szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grilowane udka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Oczyszczone udka 1. Oczyścić udka.
  • Sporządzenie bejcy 2. Z sosu sojowego, oleju, musztardy, miodu, przeciśniętego przez praskę czosnku i przypraw przygotować bejcę.
  • Zabejcowane udka 3. Posmarować bejcą udka ze wszystkich stron i odstawić w naczyniu (jeśli bejca zostanie to wlać również resztę) na drugi dzień.
  • udka w folii do pieczenia 4. Udka przełożyć do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180st C ok 1 - 1.15h. Po upływie 1h, folię przedziurawić nożem i odchylić, podpiekać w piekarniku ok 15 min do przyrumienienia skórki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować