Grilowane steki w liściach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na marynatę czyli olej, wodę i zielone składniki zmiksować na jednolitą masę.
2.Do tego co powstanie dodać pozostałe przyprawy i jeżeli uznamy że wyszło nam trochę za gęste, dolać nieco wody.
3.W powstałej marynacie obtoczyć karkówkę tak, aby obficie się w niej ,,obkleiła,, Odstawiamy zamarynowane mięso na pół godziny do lodówki.
4.Tak przygotowane mięso piec na ruszcie w piekarniku w 180 stopniach około 70 minut, co jakiś czas przewracając. Czas może być krótszy lub dłuższy - zależy czy lubimy lekko krwiste czy dobrze wysmażone mięso.
5.Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Porady
Do marynaty można dodać także trochę przyprawy do grilla, tylko wtedy uwaga z soleniem, ponieważ taka przyprawa zazwyczaj już sól zawiera.
Komentarze