Grilowane gruszki z pleśniowym serem i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniała przekąska dla tych kto lubi pleśniowe sery i nie tylko(pleśniowy można zamienić na ulubiony gatunek sera!).Słodkawy smak gruszek fajnie komponuje się z pleśniowym serem,rukolą i orzechami!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dojrzałe gruszki twarde: 4 sztuki
    - ser z niebieską pleśnią: 50 gramów
    - orzechy laskowe: 6 sztuk
    - rukola: 50 gramów

Grilowane gruszki z pleśniowym serem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gruszki nadziewane serem pleśniowym 1. Gruszki umyć,osuszyć i rozkroić na pół(nie wycinając ogonków),oczyścić z gniazd nasiennych robiąc dołek,ułożyć na talerzu.Pleśniowy ser pokroić w kostkę i wkładać do każdego dołka - zapiekać w mikrofalówce na opcji grill 12min. lub wyłożyć na blaszkę wyścieloną pergaminowym papierem i zapiekać w piekarniku przy temperaturze 220C ok.15min(na złoty kolor,by ser rozpuścił się).W tym czasie orzechy laskowe pokroić nożem na małe kawałki.Grilowane gruszki wyłożyc na talerze z rukolą,posypać orzechami.SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy