Grillowany schab z warzywami w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczna propozycja na szybki obiad

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    2 mniejsze cukinie
    1 czerwona papryka
    50 dag pieczarek
    2 cebule
    400 ml śmietanki 18 %
    sól, pieprz, rozmaryn
    olej do smażenia

Grillowany schab z warzywami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Cukinie i pieczarki pokroić w plasterki. Paprykę w słupki a cebule w piórka. Warzywa usmażyć na rozgrzanym oleju (każde osobno) i wrzucić wszystko razem do garnka. Wlać śmietankę , doprawić do smaku solą i pieprzem i pogotować razem 15 minut. Sos zagęścić wodą rozmieszaną z mąką.
  • 2. Schab umyć, pokroić w plastry. Posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Smażyć na grillu lub patelni grillowej z obu stron.
    Danie podawać z ziemniaczkami lub ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy