Grillowany schab i grzanka z masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smakota!!!Bardzo pyszne i chrupiące danie:-)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schabu bez kości/plastry: 6 sztuk
    - przyprawa do mięsa: 6 łyżek
    - zioła prowansalskie: 2 łyżki
    - masło naturalne: 150 gramów
    - czosnek: 5 ząbków
    - ostra papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - kromki weka: 12 sztuk
    - olej: 2 łyżki
    - sól i świeżomielony pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany schab i grzanka z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany schab i grzanki 1. Olej wymieszać z ziołami i przyprawą do mięs,posmarować marynatą schab i wstawić do lodówki na godzinę.Masło zmiksować ze zmiażdżonym czosnkiem,papryczką,solą i pieprzem - na jednolitą masę.Schab wyłożyć na ruszt i grillować po 15min,z każdej strony na średnim żarze,gdy mięso będzie prawie gotowe, wyłożyć kromki weka i grillować po 3min,z każdej strony.Schab podawać z grillowaną grzanką posmarowaną czosnkowym masełkiem.
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować