Grillowany pstrąg w sosie czosnkowo-rzodkiewkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Całą tajemnicą smaku jest aromatyczny zimny sos. Wspaniała letnia potrawa.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z pstrąga: 2 sztuki
    - czosnek przeciśnięty: 2 ząbki
    - rzodkiewka pęczek: 0.5 sztuki
    - śmietana 18 %: 2 łyżki
    - jogurt naturalny gęsty: 1 sztuka
    - przyprawa tzatziki: 1 łyżka

Grillowany pstrąg w sosie czosnkowo-rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wypatroszyć i wyfiletować pstrąga. Rybę naciąć od środka wzdłuż kręgosłupa, rozłożyć ją na płasko i ostrym nożem wyciąć kręgosłup.
    Filety solimy ,kropimy lekko cytryną i smażymy na patelni grillowej .

  • 2. Sos- do jogurtu dodajemy śmietanę ,przyprawę tzatziki ,strata na małych oczkach rzodkiewki .Mieszamy mocno chłodzimy .
  • 3. Gorącego pstrąga polewamy zimnym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy