Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Uwielbiam ryby zdecydowałam się połączyć pstrąga z kaszą gryczaną z warzywami był to eksperyment który okazał się strzałem w 10 :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - pstrąg świeży: 1 sztuka
    - kasza gryczana z warzywami woreczek: 1 sztuka
    - surowy boczk: 4 plastry
    - brokuł: 1 szklanka
    - sól, pieprz kolorowy: 2 szczypty
    - cytryna: 1 sztuka
    - tymianek świeży - listki: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem..
  • 2. Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną mieszkanką z pieprzu białego i zielonego i tymianku świeżo zmielonym pieprzem, solą, cytryną czosnkiem skropić oliwa odstawiać do lodówki na dwie godziny.
  • 3. Gotujemy kaszę z warzywami. Ugotowaną kaszę zostawiamy do ostygnięcia.
  • 4. Gotujemy brokuła następnie robimy z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
  • 5. Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę.
  • 6. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut .
  • 7. Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje:)
    smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować