Grillowany pstrąg

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Faszerowany serem feta Pstrąg , o delikatnym cytrynowym aromacie ze świeżą nutą koperku . Dawno nie jadłam tak dobrej ryby .

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3 świeże pstrągi
    100g sera feta
    50g miękkiego masła
    1 cytryna
    pęczek koperku
    sól i pieprz do smaku

Grillowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby dokładnie oczyszczamy i całe dokładnie przyprawiamy solą i pieprzem , odstawiamy na 10 minut po tym czasie ryby skrapiamy sokiem z połowy cytryny i ponownie odstawiamy na 15 minut .

    Ser feta rozgniatamy widelcem i mieszamy z masłem . Dodajemy posiekany koperek i doprawiamy pieprzem .

    Farszem z sera fety napełniamy wnętrze każdego pstrąga . Na każdej rybie układamy po kilka plasterków cytryny i posypujemy koperkiem .

    Tak przygotowaną rybę zawijamy z folię aluminiową i odstawiamy na min. 1 godzinę do lodówki .

    Smażymy na rozgrzanym grillu ok. 30 min. z każdej strony .

Komentarze

Podobne przepisy