Grillowany łosoś z pikantną salsą

0 (0 ocen)

Różnorodność smaków przeplatała się w każdym kęsie tego dania. Soczysta ryba z kolorową wiosenną salsą stworzyła idealną całość. Lekko, kolorowo i zdrowo, polecam :)

Składniki:

  • 2 filety z łososia (ok. 250g)

    marynata:

    łyżeczka oliwy
    sok z połowy małej limonki
    pół posiekanej papryczki chili

    salsa:

    3 dojrzałe, soczyste pomidory
    1 żółta papryka
    1 czerwona papryka
    3 dymki
    2 papryczki piri piri
    sok z połowy limonki
    łyżeczka kolendry
    łyżeczka estragonu
    łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Salsa Grill

Grillowany łosoś z pikantną salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany łosoś z pikantną salsą 1. Pomidory, czerwoną i zieloną paprykę kroimy na małą kosteczkę. Dymkę kroimy w plasterki. Papryczki piri piri siekamy bardzo drobno.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy a na niej krótko podsmażamy piri piri. Dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy sokiem z limonki a także kolendrą i estragonem zgniecionymi w moździerzu. Dusimy pod przykryciem około 20 minut.
  • Grillowany łosoś z pikantną salsą 3. Łososia nacieramy marynatą i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej. Salsę nakładamy do głębokiego talerza a na niej układamy rybę. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować