Grillowany kurczak ze śliwką kalifornijską

4.51 (176 ocen)

  • 30 min

Pyszne szaszłyki drobiowe z suszonymi owocami.

  • 30 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    śliwki kalifornijskie
    przyprawa do grilla
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Grillowany kurczak ze śliwką kalifornijską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić z włókien i kości. Pokroić na cienkie podłużne plastry.
    Przyprawy do mięsa wsypać do miseczki i wymieszać z oliwą (50 ml) i wodą (50 ml) .
    Marynować mięso w przygotowanej marynacie przez min 1/2 godziny.
    Na patyczki do szaszłyków nabijać śliwki przeplatając je mięsem.
    Grillować ok 15-20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować