Grillowany filet z łososia w włoskiej kapuście.

0 (0 ocen)

Wspaniały obiad

Składniki:

  • 40 dag filet z łososia
    przyprawa do ryb
    0,5 cytryna
    4 ziemniaki
    100 ml. śmietana 36%
    1 żółtko
    8 dag ser mozzarella
    4 liście kapusta włoska
    10 dag pieczarki
    pieprz
    olej do smażenia
    szczypiorek

Grillowany filet z łososia w włoskiej kapuście. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia , odciąć skórę, usunąć ości, pokroić na dwie porcje, posypać przyprawą do ryb, skropić cytryną. Odstawić na 15 minut, niech przejdzie przyprawami.
    Ziemniaki obrać, przekroić na połowę, obgotować około 15 minut, odlać i opiec na patelni.
    Liście kapusty obgotować w osolonej wodzie około 10 minut, odcedzić, wyciąć gruby nerw. Rozłożyć na desce po dwa liście. Filety z łososia grillować krótko z obu stron na patelni. Pieczarki, pokroić w plastry, przesmażyć, posolić, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
    Na rozłożonych liściach kapusty rozłożyć łososia i na każdym położyć podsmażone pieczarki. Liście zwinąć.
    Śmietanę, wymieszać z żółtkiem, dodać ser i wszystko wymieszać .
    Łososia zwiniętego w liście kapusty, ułożyć w naczyniu do zapiekania i polać śmietaną z serem. W tym samym naczyniu ułożyć podsmażone ziemniaki. Wstawić do piekarnika na 15 minut temp. 190oC.
    Po wyjęciu i rozłożeniu na talerze, ziemniaki posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy